Sayın Anne ve Baba adayları. Gebelik takibim için bir takip defteri hazırlamaktayım. Bu kafanızdaki gebelik takibiyle ilgili genel tabloyu oluşturacaktır. Aşağıda o defterin siteye koymaya uygun hallini görebilirsiniz. Okumanızı şiddetle öneririm.
*Bu fasikül gebelik takibi ile ilgili asgari bilgileri içermektedir. Amaç anne ve baba adayının aklında gebelik takibi ile ilgili bir tablo oluşması ve asgari bilgilerin edinilmesidir. Daha detaylı bilgileri muayeneler sırasında doktorunuzdan alabilirsiniz. Ayrıca gebelik takibinde bir standartizasyon yakalamak ve eksiksiz bir takip programını adım adım uygulamak hedeflenmiştir.
Sağlıklı, mutlu bir gebelik ve doğum süreci geçirmenizi dilerim.
GEBELİK BOYUNCA MUAYENELERİNİZ
(AKSİ BİR DURUM OLMADIKÇA BU ŞEKİLDE OLACAKTIR)
*Rutin tetkikler: Tam kan sayımı, Tam idrar tetkiki, TSH, AST, ALT, AKŞ, ferritin, TORCH PANELİ, Hepatit B, Hepatit C ve HIV taramaları, VDRL, Vitamin değerleri (folat, B12,D...)
** NIPT testi: Anne kanında bebek DNA sı aranarak yapılan ve Down Sendromunu %99 gösteren bir tarama testidir. Gerekli görüldü ise önerilir. Doktorunuza danışınız .Yazının ilerleyen bölümlerinde bilgilendire mevcuttur. Okuyunuz.
Doğumunuz normal şartlarda 37 hafta ile 42 hafa arasında olabilir. 37'den önce olması erken doğum olarak kabul edilir. 40 hafta dolmasına rağmen doğum gerçekleşmez ise belirli bir süre daha beklenebilir. Bu süre içerisinde en az haftada 2 defa muayene olmanız gerekir.
Riskli gebeliklerde takip programları tamamen farklıdır.
İLK MUAYENE – ORTALAMA 7. HAFTA-
Adet gecikmesinden (4-5 Hafta ) 7-8 Haftaya kadar bir aralıkta yapılır.
Şu soruların cevabı alınması gerekir:
-Rahim içi bir gebelik mi, dış gebelik mi?
- Kalp atışı var mı?(6 Haftadan sonra)
-Gebelik tekil mi çoğul mu?
-Düşük tehlikesi var mı?
-Gebelik dışında jinekolojik problem var mı? (Over kisti, Myom, vs...)
Bu sorunların cevaplarının tamamı olumlu ise ek muayeneye gerek kalmaz. Dış gebelik, kalp atışının duyulamaması, düşük tehlikesi gibi durumlarda daha sık muayene gerekebilir.
Son adet tarihine göre hesaplanan hafta ile ultrasonra saptanan hafta birbiriyle uyumlu olmayabilir. Gebelik sağlıklı ise bu erken veya geç yumurtlamadan dolayı meydana gelir. Tekrar hesap yapılarak beklenen doğum tarihi ve gerçek hafta tayin edilir.
Planlanan gebeliklerde folik asit önceden başlanmıştır. Başlanmamışsa bu muayenede başlanır. Folik asit bebeği nöral tüp defektlerine karşı korur.
Annenin kilosu ve tansiyonu değerlendirilir.
-Rutin kan ve idrar tahlilleri yapılır.
Son 1 sene içinde smear alınmadıysa Pap-SMEAR Testi yapılır.
İKİNCİ MUAYENE –11-13 HAFTADA
Bu haftada günümüz koşullarında bebeğiniz ile bir çok konu açıklığa kavuşur. Bir kısım anomali bu haftada anlaşılabilir. Cinsiyet tahmini %80 doğrulukla yapılır. Down sendromu tarama testi olan ikili tarama testi yapılır. Bu test şu 3 parametrenin kombinasyonu ile yapılır.
1- Ultrasonda ense kalınlığı ölçümü
2- Kanda HCG değeri
3- Kanda PAPP-A değeri
Bu değrlerin kombinasyonu ile down sendromu için bir risk oranı elde edilir.
Bu haftadaki muayenede bebeğin hatları artık belirgindir. Ultrasonda kolları bacakları baş ve vücudu aile tarafından ayırt edilebilir. Bebek 5-6 cm uzunluğundadır.
-Annenin kilosu ve tansiyonu değerlendirilir.
Multivitamin ve annede eksik olan vitaminler takviye olarak başlanabilir.
Vücutta gebeliğe bağlı çatlaklar oluşturmaması için gerekli kremler bu haftada başlanabilir...
GEBELİKTE TARAMA TESTLERİ
Rutin ultrason takibi ile bebekteki yapısal anomalilerin tamamının belirlenmesi mümkün değildir. Serebral palsi, otizm, zeka düzeyi, görme ve duyma yetisi, genetik hastalıklar ve pek çok sendrom ultrason ile belirlenemez.
Bu nedenle herhangi bir risk faktörü olmayan gebelere tarama testleri, tarama testleri ile yüksek riskli olduğu saptanan gebelere ise kesin tanı testleri uygulanır. Benzer şekilde yüksek risk grubunda olan (geçmiş gebeliklerinde anomalili bebek doğurmuş, ailesinde kalıtsal geçiş gösteren hastalık öyküsü olan, birinci derece akrabalarında şeker hastalığı olan, anne ve/veya babada kalıtsal bir gen hastalığı olan ya da taşıyıcılığı olan) gebelerde tanı testlerine başvurulur.
Gebelik sırasında en çok başvurulan tarama testleri kromozom anomalilerinin taramasında kullanılan testlerdir. İlk trimester tarama testi veya daha çok bilinen adı ile ikili tarama testi; anne rahmindeki bebekte, kromozom bozukluklarından Down sendromu ve Trizomi 18 'in (18. kromozomdan bir tane fazla olması) taranması amacı ile uygulanan bir testtir.
Down sendromlu bebeklerin yaklaşık %60'ında saptanabilir ultrason bulguları vardır. Geri kalan kısmında ise ultrason bulguları tamamen normal olabilir. Bu nedenle bu grubun yakalanmasında ilk ikili tarama testi uygulanması önemlidir.
İkili tarama testi; ultrasonografi ile nukal saydamlık ölçümü (ense kalınlığı, ense saydamlığı, NT) ve anne adayının kanında iki hormon değerinin (HCG ve PAPP-A) incelemesidir. Bu test için ense kalınlığı gebeliğin 11-14. haftaları arasında, ultrasonografi ile fetus (anne karnındaki bebek) sırtüstü yatar pozisyonda yatarken ölçülür. Hamile anneden alınan kan örneğinde HCG ve PAPP-A hormonlarına bakılır. İkili tarama testi ve tecrübeli bir ölçüm ile Down sendromu olan bebeklerin %90'a yakın bir kısmı tespit edilebilir.
16-20. gebelik haftalarında Down sendromuna yönelik yapılan ikinci trimester tarama testlerinde (üçlü ve dörtlü tarama testleri) bu oran daha düşüktür. (Üçlü test için %60-65 , Dörtlü test için %72-75'dir.)
Eğer anne adayı 11-14. gebelik haftasında başvurmuş ise öncelikle ikili tarama testi yapılmalıdır. Eğer anne adayı geç başvurmuş ve ikili tarama testini kaçırmış ise üçlü veya dörtlü tarama testlerinden birinin yaş ayrımı olmaksızın yapılması önerilir. Tarama testlerinin ardışık yani arka arkaya yapılması önerilmez. Yapılan tarama testlerine göre pozitif (riskli) olan gebeler için perinatoloji uzmanı değerlendirmesi önerilebilir.
Test sonuçları olumlu (düşük riskli) çıksa da bebeğin Down Sendromuyla ya da başka bir kromozom bozukluğuyla dünyaya gelmesi yönünde ufak bir olasılık da mevcuttur. Gebelikteki tarama testleri (ikili veya dörtlü tarama testleri) sağlıklı bir bebek dünyaya getireceğinizin garantisi değildir. Bebekte Down sendromu ya da başka bir kromozomal bozukluk olup olmadığı ileri testlerle (CVS -11-14 hafta-, amniyosentez -16-22 hafta-) kesin biçimde saptanır.
2011 yılında itibaren 10. gebelik haftasından itibaren anne kanında saptanabilen fetal DNA'nın ayrıştırılması ve miktarını değerlendirilmesine dayalı testler (NIPT) ile kromozom anomalileri için tarama yapılabilir hale gelmiştir. Özellikle Down sendromu için %99'un üzerinde doğruluk payı vardır. Bu konu ile daha detaylı bilgiyi hekiminize danışabilirsiniz. Gebelikteki tarama testleri sonuçları kesin tanıyı değil, olasılığı yansıtır. Artmış risk söz konusu ise kesin tanı için ileri testlerin yapılması gerekir. (DETAYLI USG TARAMASI İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ DÖRDÜNCÜ MUAYENE SAYFASINDADIR)
ÜÇÜNCÜ MUAYENE -16. HAFTA-
-Bebeğin büyümesi, suyu plesentanın yerleşimi değerlendirilir.
-Cinsiyet %100 doğrulukla söylenir.
-Anne adayı ikili test yaptıramamışsa 3'lü veya dörtlü tarama testi yapılır.
-Bu haftada demir takviyesi başlanır.
-Annenin kilosu ve tansiyonu değerlendirilir.
DÖRDÜNCÜ MUAYENE -20-22 HAFTA -
Annenin kilosu ve tansiyonu değerlendirilir.
Bu haftada bebeğin detaylı olarak incelendiği detaylı obstetrik ultrason taraması yapılır. Bebeğin baştan ayağa kadar organları incelenir.
Fetal anomali taraması vücudun herbir parçasının detaylı olarak incelendiği bir ultrason işlemi olup deneyimli kişiler tarafından yapılmalıdır. Bu ultrasonda elde edilen görüntüler ile vücut parçaları değerlendirilirken, renkli görüntüler (DOPPLER) ile bebeğin ve annenin kan dolaşımı ölçümleri yapılarak ilerde bebekte oluşabilecek plasenta yetmezliği ve fetal büyüme geriliği ile ilgili ipuçları aranır. Özellikle beyin, yüz, omurga, kalp, karın duvarı, mide, barsaklar, böbrekler, kol-bacak ve parmaklar dikkatle incelenir. Eğer herhangi bir anormallik saptanırsa da bu bulguların anlamı, hangi riskleri artırdığı, bebeğin sağlığı üzerinde nasıl bir etki olabileceği konusunda aile ayrıntılı olarak bilgilendirilir. Eğer gerekirse daha ileri tetkikler planlanır, tanı kesinleştirilir ve aileye izleyebileceği yollar hakkında bilgi verilir.
17-23. gebelik haftalarında normal görülüp ilerleyen gebelik haftalarında ultrasonografik olarak belirgin hale gelebilen anomaliler olabilir. Bu nedenle düzenli aylık muayeneleri ihmal etmemekte fayda vardır. Buna karşılık 18-22. gebelik haftalarında sorun gibi görülen ve gebeliğin ilerleyen haftalarında kaybolan ultrason bulguları da olabilir. Bunlar da bebek gelişiminin doğal seyri sırasında rastlanabilen ultrason bulgularıdır.
Bu ultrasonun Down sendromunun tanısı için olmadığı ve Down sendromunun %100 ancak Amniyosentezle teşhis edilebileceğini aile bilmelidir...
NOT: Ultrason bulguları ile Down sendromlu fetüslerin %70'i, Trizomi 13-18'li fetüslerin ise %90-95'i şüphelenilmekte ve gerekirse amniyosentezle doğrulanmaktadır. Ultrasonda belirtilen belirteçlerin izlenmemesi bebeğin kromozom anomalili olmadığını %100 ekarte ettirmemektedir. Yapılan detaylı ultrasonda kalbin dört odası ve çıkışlarının değerlendirilmesi ile tüm doğumsal kalp anomalilerinin yaklaşık %70'i tespit edilebilmektedir. Doğumda izlenebeilecek sakatlıkların yaklaşık %70'i detaylı USG de tespit edilebilmektedir.
NOT: Bu haftadan, 30. haftaya kadar olan dönem normal (vajinal) doğum ile ilgili bütün soru ve sorunları çözmek için en ideal dönemdir. Gebeliğin ilk yarısındaki sorunlar bitmiş, taramalar bitmiştir. Gebeliğin son dönemindeki ağırlaşmalar henüz başlamamıştır. Doktorunuzla bu konuları konuşmanızı ve sorun varsa çözmeye vakit ayırmanızı öneririm. Korkularınızı, çekincelerinizi doktorunuzla konuşarak yenmelisiniz. Ortak bir dil kullandığınızda herşey daha kolaylaşacaktır.
BEŞİNCİ MUAYENE (24-28 HAFTA)
Bu haftada 75 gram OGT yani bilinen adıyla şeker yükleme testi yapılır.
Şeker testi anormal çıkan gebeler anormallik derecesine göre diyete ve günlük hayatının düzenlenmesine yönlendirilir.
Aşırı yüksek sonuçlarda insülin ile şeker regülasyonu gerekir .
Ek olarak tam kan sayımı ve tam idrar tetkikleri değerlendirilir.
Annenin kilosu ve tansiyonu değerlendirilir.
-Uterin arter doppleri gerekirse tekrarlanır.
ALTINCI MUAYENE -32 HAFTA -
-Bebeğin büyümesi, suyu, boyu kilosu değerlendirilir.
-Kordon ve gerekirse beyin kan akımları incelenir.
Fetal biyofizik profil denilen bebeğin iyilik halini gösteren bulgular değerlendirilir.
Kan sayımı idrar tetkiki yapılır.
Annenin kilosu ve tansiyonu değerlendirilir.
Anne çalışıyor ise analık izni için raporu çıkarılır. (8 hafta doğum öncesi iznine çıkabilir veya 5 haftaya kadar olan kısmını doğum sonrasına aktarır.)
YEDİNCİ MUAYENE -34-35 HAFTA -
Bebeğin büyümesi, suyu, boyu, kilosu değerlendirilir.
Kordon ve gerekirse beyin kan akımları incelenir.
Fetal biyofizik profil denilen bebeğin iyilik halini gösteren bulgular değerlendirilir.
Annenin kilosu ve tansiyonu değerlendirilir.
SEKİZ, DOKUZ ON VE ONBİRİNCİ MUAYENELER -- 37-38-39-40 . HAFTALAR --
-Bebeğin büyümesi, suyu, boyu, kilosu değerlendirilir.
Kordon ve gerekirse beyin kan akımları incelenir.
-Bebeğin pozisyonu, duruşu değerlendirilir.
Fetal biyofizik profil denilen bebeğin iyilik halini gösteren bulgular değerlendirilir.
NST çekilerek bebeğin kalp atışları ve rahim kasılma durumu değerlendirilir.
Annenin kilosu ve tansiyonu değerlendirilir.
Bu haftalarda doğum olabilir. Acil durumlar hakkında aile bilgilendirilir.
40 HAFTADAN SONRA
Normal (vajinal) doğum bekleniyor ise muayeneler sıklaşır. Tercihen haftada en az iki defa muayene edilir. Bunun sebebi bazı risklerin (mekonyum aspirasyonu, anne karnında bebeğin kaybı) artmasıdır. Biyofizik profil değerlendirilir ve buna göre muayene aralıkları ayarlanır.
Dünyada mutabakata varılmış bir bekleme süresi yoktur. 40 ila 43 hafta arasında beklemeyi öneren çeşitli ekoller bulunur. O yüzden her doktorun kendine göre bir bekleme süresi olur. Ben 40 hafta dolduktan sonra 10 gün bekliyorum (41 hafta 3 gün). Hala doğum olmaz ise hastaneye yatış öneriyorum. Doğumu başlatan yöntemler ve ilaçlar kullanarak doğumun gerçekleşmesini sağlıyoruz.
DAHA ÖNCE SEZERYAN OLANLAR
1- 39-40 Hafta arası planlı olarak sezeryan yapılabilir.
2- Annenin kasılmalarının başlaması beklenerek sezeryan yapılabilir.
2-Sezeryan sonrası vajinal doğum (SSVD). Bu durum için gerekli kriterler karşılanıyor ve aile riskleri biliyor ise SSVD yapılır.
-- DETAYLARI DOKTORUNUZA DANIŞINIZ.
SON SÖZ
Tüm Bu muayenelerin amacı olası problemleri tespit etmektir. Bir gebelikte problem olma olasılığı yaklaşık %5'tir. Biz o %5 i yakalamak için uğraşıyoruz. Yakaladığımızda gerekli yönlendirmeleri yapıyoruz. Anne ve/veya bebeğin sağlığını veya hayatını tehdit eden bir durum varsa müdahil oluyoruz. Bunlar yoksa ki büyük olasılıkla böyle olacak, herşeyi akışına bırakıp doğumu bekliyoruz. Unutmayın: Doğum bir bırakma ve sabır işidir.
“Hakkı Bey hastaları ile çok iligili, hastalarına karşı çok iyi davranıyor aynı zamanda çok bilgili. Kendisinin hastası olmaktan çok memnunum. Şu an ikinci bebeğim olacak, yine ona gitmeye devam ediyorum. Çok samimi, çok içten herkese tavsiye ediyoru
“Kendisi riskli gebeliklerle ilgileniyor genellikle. Şansıma acilde nöbetçiyken tanıştık Hakkı Bey ile, daha sonra da ona gitmeye devam ettim. Hastalarını dinleyen, düşüncelerine önem veren bir doktor. Doğum sırasında çok güzel sakinleştiriyor hastalarını. Çok seviyoruz kendisini, çok sevecen bir doktor. Yaşadığımız yerde olduğu için şanslı hissediyoruz kendimizi.
“Ben ebeyim, bu işlerin içinde olduğum için güven duyduğum bir hekim çok önemliydi benim için. Özellikle ilk defa hamile olan, bir şey bilmeyen biri olarak. Doğumhanedeyken neler hissedeceğim çok önemliydi, doktorumun beni rahatlatması. Ailemde de olan kritik doğumlardan dolayı Hakkı Bey'e gittim. Çok güzel takip ediyor hastalarını, çok iyi ilgileniyor. En ince ayrıntılara kadar ultrasonla baktı, damar gelişimine kadar. Hastalarını çok güzel rahatlatıyor, frekanslarımız tuttu. Sadece benimle değil eşimle de. Hiç panik yapmadan sizi rahatlatarak, her sorunumuzda bizimle ilgilendi gece gündüz. Önerileri oldu, biz de uyguladık. İki gebeliğimde de Hakkı Bey'e gittim, hiç sorunsuz geçti. Doğumhanede de güle oynaya müzik dinleyerek doğum yaptım. Bu yolculukta, serüvende sizi rahatlatan bir hekim çok önemli, herkese tavsiye ederim.
“Hakkı Bey çok ilgili bir doktor, hastalarının psikolojisine çok önem veriyor. Bu da insanı çok rahatlatıyor, çok bilgili aynı zamanda. Hastalarını hep doğal doğuma yönlendiriyor. Hamilelik sürecim problemsiz geçti. Bir kaç tanıdığım zor gebelik geçirdi ama Hakkı Bey'in bu konuda çok başarılı olduğunu biliyorum. Herkese tavsiye ederim.
“Sencer Bey ile 6 aylık hamileyken tanıştım. Kendisi bu süreçte çok yardımcı oldu. Bir sürü kaygılarımın olduğu dönemde bizi ailece eşimle birlikte çok aydınlattı ve rahatlattı. Kendisi hala doktorumuz ve son derece memnunuz. Herkese kesinlikle tavsiye ederim. Bodrum'da tanıdığım en iyi kadın doğum uzmanı diyebilirim.
“Bebeğimizin ilk günden beri takibini yapan ve sonunda çok güzel bir doğum gerçekleştirip bizi miniğimize kavuşturan sevgili doktorumuz Dr. Sencer Bey. Bir çok dr.un günümüz de sezaryene yönlendirmesinin aksine normal doğuma teşvik eden Sencer Bey e bir kez daha teşekkür ediyorum. Sayesinde bir çok fobimi yenmiş oldum. Bu deneyimi sizinle yaşamış olmaktan dolayı çok mutlu ve memnunuz. Bodrum’un en iyi ve güvenilir kadın doğum uzmanı diyebilirim ki herkes bunu konuşuyor. Her lafımızın başında bize “ iyi ki “ dedirten sevgili doktorumuz sizi seviyoruz Başarılarınızın devamının geleceğinden çok çok eminiz...
“Öncelikle çoğul gebeliğim olduğu için güvenilir bir hastane ve doktor olmasını istedim sonuçta risk taşıyan bir gebelikti. Araştırdım, Sencer beyi birçoğu insandan duydum ve kontorollere başladık başladığımız da 9 haftalık gebeydim. Çok güler yüZlü ve sıcak kanlı olması güvenle kontrollere gitmeme sebep Oldu. Gebeliğim çok başarılı geçti ve güzel bir doğuma neden oldu. Kızlarım 1 yaşında sağlıklılar ve çok rahatlıkla kendisine ulaşabiliyorum kafam da soru olduğu zaman danıştığım müthiç bir doktorum. Tekrar doğum yaparmıyım bilmiyorum fakat yaparsam muhakkak Sencer beyi bulmak olur... sevgiler
“Bir hemşire olarak hasta takibinin nasıl olduğunu bildiğim güvendiğim bir doktor olarak gebelik takibimde ve sonrasında Dr Hakkı bey e gittim. Her zaman yanınızda olduğunu hissettiren , kafanızda soru işareti bırakmadan tüm açıklamaları yapan birisidir. Keskesiz bir doğum yaptım bebeğim ve benim için en sağlıklı olan doğum şeklini gerçekleştirdik. Riskli bir gebelik geçirsem de her an telefonun ucunda hatta hemen hastanede yanımızda oldu. Bizi bizden daha çok düşünen bir doktorla gebeligimi geçirdiğim için kendisine minnettarım.
“Bir kadının dönüm noktasıdır anne olmak. Gebelik süreci bu yüzden oldukça değerli ve önemlidir. Etrafınızdakiler bu süreci yönetmenizde büyük de bir role sahiptir. Olumsuzluklar değilde olumlamalar duymak istersiniz. Bu yüzden ki doktorunuz çok önemlidir. Onun ağzından çıkacak kelimeler sizi sevinçten uçurabilir de, karanlik kuyulara atabilir de. İşte ben canım doktorumla o karanlıkta karşılaştım. Elinde fener, çıkışı gösterdi bana, bize. Yaşanmış tüm olumsuzlukları beynimden sildi önce, sonra da keyfine varmam için gebeligimin elinden gelenin en fazlasını yaptı, kırmadan incitmeden. Bilgisi ve sakinliği ile huzur bulduk ve canım kızım tüm söylenenlerin aksine tam zamanında, sağlıkla, müdehale edilmeden, sakinlikle ve mutlulukla merhaba dedi. Hakkınızı ödeyemeyiz... kelimeler yetmiyor ya bazı zamanlarda minneti ifade etmeye... o yuzden ne desem az. iyiki kesişti yollarımız geç de olsa... Umarım bir çok gebe bu vasıtayla size ulaşır ve onların da bu değerli anlarını aynı bana yaptığınız gibi ölümsüz kılar ve kahramanları olursunuz. Sencer hocamı can-ı gönülden tavsiye ediyorum
“Ilgisi alakasi doktorlugu muhtesem.Her soruma sabirla ve guler yuzle cevap verdi.Gece gunduz hep aradim mesaj attim hep kendisine ulastim hic ters tepkisi ile karsilasmadim.9 ay boyunca bana her konuda cok yardimci oldu hala da ona gidiyorum iyi ki doktorum iyi ki onu secmisim hic pisman degilim ve herkese tavsiye ediyorum
“Hastasına karşı güleryüzlü, işinde çok tecrübeli bir doktor. İlk gebeliğimdeki zorlu geçen hamilelik sürecimde kendisinin bigi ve deneyimleri sayesinde sağlıklı bir gebelikle doğum gerçekleştirdim. Gebelik ve doğum sonrası kendisine cep telefonuyla kolay ulaşabilmemi sağlaması da oldukça kolaydı.Şimdi ikinci bebeğime hamileyim, yine kontrollerim için kendisine gidiyorum. Böyle mükemmel bir doktor olduğu için herkese tavsiye ediyorum.
“Ben 5-6 arkadaşımı da Hakkı Bey'e yönlendirdim. Çok memnunum kendisinden.Farklı bir profesör doktorun farkedemediği sorunu Hakkı Bey çok erken farketti. Kendisine güvenerek ikinci gebeliğimde Hakkı Bey'e gittim. Çok bilinçli, çok dikkatli bir doktor.Hastasına özen gösteriyor. Bundan çok memnun kaldım. Yönlendirdiğim arkadaşlarım da çok memnun.Bilgilendirme konusunda çok dikkatliydi. Güvenli bir gebelik geçirebilmem konusunda dikkatli olmamı sağladı,ayrıca kendisi de çok dikkat etti.Ben çok memnun kaldım.Herkese tavsiye ediyorum.Hakkı Bey hem benim için hem Bodrum için büyük bir şans.
“Hakkı Bey ile hem aynı yerde çalışıyoruz hem de doktorum. 9 aylık gebelik sürecim oldu ve hiçbir sıkıntı yaşamadım. Gece de gündüz de her saatte aradım. Gayet sabırla dinledi, gayet profesyonelce işini yaptı. 10 defa da gitmem gerekirse yine kendisine giderim.Güleryüzlü, işinin ehli, her şeyiyle dört dörtlük biri.Doğumu da kendisi gerçekleştirmişti.Bilgilendirmeleri dörtdörtlüktü.Hiçbir sıkıntım olmadı.Ben arkadaşlarımı da kendisine yönlendirdim, onlar da çok memnunlar.Kendisini çok seviyoruz,işinde çok başarılı.
“Gerçekleştirmek istediğim hayalimdeki doğumu, desteği sayesinde, yanımda olduğunu hissederek sağlıklı bir şekilde gerçekleştirdim.Gebelik sürecimi de kendisi sağladı ve beni bilgilendirmeleri yeterli oldu. Sıcakkanlı ve titizlikle ilerledi.Kesinlikle herkese tavsiye ederim.
“Sıcakkanlı, sakin, oldukça tecrübeli ve bilgili bir uzman. Eşimin hamilelik sürecinde tanıştığımız için kendimizi çok şanlı hissediyoruz. Gebelik süresince bebeğimizin takibini gayet iyi yaptı. Bizi her şeyin doğalına yöndermesi de başka bir artı. Ayrıca bir baba adayı olarak da beni her zaman destekledi. Sürece beni de en az eşim kadar dahil etmesi mutluluk veiriciydi. Bu sürecin başından sonuna kadar her ihtiyaç duyduğumuzda yanımızda oldu. Bize önerdiği her şeyin altı doluydu. Gözünüz kapalı güvenebileceğiniz bir doktor; kesinlikle tavsiye ederim.
“Merhabalar kızım 2017 ve oğlum 2018 yıllarında sevgili Sencer hocamızın ellerinde dünyaya geldi hemde çok şükür Normal doğum şeklinde. Kendisi gerek kişiliği gerek mütavizili ve en önemlisi tecrübe ve bilgisiyle kesinlikle yaptığı mesleği temsil ediyor. İlk kızım 5 aylık hamilelik döneminde erkenden geliyordu ve o gün tanıştık doktorumuzla kendisi yaptığı doğru tehşis ve tedaviyle kızımızı tam gününe kadar anne karnında tutmayı başardı ve günlerce belkide aylarca yoğun bakımda kalmasından kurtardı. Kendisine gözünüz kapalı güvenip gidebilirsiniz.
“Sencer bey ile tanıştığım için çok çok mutluyum , kasıklarımda ki ağrı için gittim,hamile olduğumu öğrendim ve doktorumu değiştirmeyi hiç düşünmedim. Güven veren , içten ve çok ilgili bir doktor. Eşim ve benim kaygılı olduğumuz durumlara yaklaşımı sayesinde sorunsuz ve rahat bir doğum gerçekleştirdim. Kendisini içtenlikle tavsiye ederim.
“Check-up smear sonucumdaki bir değerlendirme ile başladı tanışıklığımız, operasyonumu yaptı, hamilelik için verdiği sürenin öncesinde hamile kalınca oluşan tüm durumlara beni hiç tedirgin etmeden devam etti.Bebeğimdeki tek arter-tek ven, bende plasentanın rahmime yapışıklığı( kanama riskleri, rahmin alınması gibi oluşabilecek hiçbirşey olmadı)benim çok soru sorduğum,çok ağladığım zamanlarda, öyle güven verdi ki, herşey su gibi geçti.Yaşadığım şehirde olduğunuz için çok şanslıyım.iyi ki varsınız.Güvenilir, eğlenceli, tecrübeli,anlayışlı bir doktordan fazlası...Hep var olun
“Bir önceki doktoruma güvenmediğim için 32. Haftamda doktor değiştirmeye karar verdim. Yoğun araştırmalarım sonucunda Hakkı beyde karar kıldım.(Hayatımda aldığım nadir isabetli kararlardan biridir.) iyi ki de böyle olmuş,çünkü doktorumuz hem benim hem kızımın hayatını kurtardı. Bilgi ve becerisini işine yansıtan nadir insanlardan kendileri. Gönül rahatlığı ile kendisine güvenilebilir.
“Kendisiyle tanışmamız şans eseri oldu ama iyi ki oldu benim gibi sürekli soru soran birini tüm rahat tavirliligi ile sınır etmisligi vardır şaka bir yana çok güler yüzlü rahat ve bilgilidir. Kendisi çok normal doğum yapmamı istedi ancak ben hiçbir zaman istemedim oğlumda istemedi Sencer hocamızla birlikte cok iyi bir doğum süreci geçirdik.ayrica doğum anında rahat tecrübeli davranması benim tüm korkularımdan kurtardı. ben etrafımdaki herkese tavsiye ediyorum bu yazıyı okuyan arkadaşım sabaha randevu al ve Sencer hocamıza git ve bizden de selam söyle Eroğlu ailesi
“Hakkı Bey'den çok memnunum, hastaları ile çok ilgileniyor. Rahimimde olan yara için ameliyat oldum, ameliyatım çok güzel geçti, aynı şekilde tedavi sürecim de. Kendisine çok teşekkür ederim, herkese tavsiye ederim.
Aşağıdaki bilgileri doldurun, ekibimiz en kısa sürede size ulaşarak randevunuzu onaylayacak.