LABİOPLASTİ

Labioplasti (İç dudak estetiği)

Labioplasti, genital estetik ameliyatları içinde en sık olarak yapılanıdır. ‘Genital bölge dudak estetiği’ veya olarak bilinir.

Labioplasti aslında hem iç dudak hem de dış dudak estetiği anlamına gelmektedir. Fakat iç dudak estetiği ameliyatları çok daha yaygın şekilde uygulandığı için labioplasti, daha çok iç dudak estetiği ameliyatı olarak bilinmektedir.

İç dudak estetiği ‘Labia minoraplasti’ olarak da bilinir. İç dudaklar küçültüldüğü için ‘labia minora redüksiyonu’ olarak da bilinir. İç dudakların estetik operasyonudur. İç dudak labioplasti ameliyatlarında sarkık, kırışık, normalden uzun, kalın ve koyu renkli dudaklar kesilerek estetik olarak düzeltilmektedir. Bu şekilde hoş ve simetrik bir görünüm elde edilebilmektedir. Nitekim ‘labial hipertrofi’ adını verdiğimiz iç dudakların normalden büyük olması kişinin psikolojik şikayetler yaşamasına, cinsel ilişkide rahat olamamasına, utanmasına, öz güven eksikliğine, sağlıklı partner ilişkisi kuramamasına, dar pantolon, tayt, mayo, bikini giyememesine, idrar yaparken idrarının bacaklarını ıslatmasına veya idrarını ıkınarak yapmasına neden olabilir.

Labial hipertrofi (iç dudak büyümesi ve sarkması) yapısal olarak doğuştan veya ergenlik döneminden sonra gelişebilir. Ailesel geçişli de olabilir. Ayrıca ergenlik döneminde sıkça kaşıma, sık mantar enfeksiyonlarına bağlı tahrişler, cinsel ilişkiler ve bağ dokusu zayıflığına bağlı olarak da gelişebilir.

Labioplastide iç dudakların küçültülmesi, estetik ve işlevsel olarak daha iyi bir görünüme kavuşturulması amaçlanır.


Randevunuzu Planlayın

Aşağıdaki bilgileri doldurun, ekibimiz en kısa sürede size ulaşarak randevunuzu onaylayacak.

,